Kultura     | 07.02.2020. 11:22 |

Književna srijeda sa Silvestrom Ištukom  

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. veljače (FENA) - Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo svojih članova.

Tim povodom će u srijedu, 12. veljače, u Otvorenoj čitaonici DHK HB, u 12 sati biti predstavljeno književno stvaralaštvo književnika Silvestra Ištuka, priopćili su organizatori.

O njegovu književnom djelu govorit će predsjednik Društva Ivan Sivrić i književnica Mara Cica Šakotić, dok je voditelj programa Ivan Baković.

Silvestar Ištuk (1945. Donja Drežnica) književnik, umirovljeni profesor i viši prosvjetni savjetnik, školovao se u rodnom mjestu i na Širokom Brijegu te u Mostaru završio Učiteljsku školu.

Objavio je 17 knjiga - zbirke poezije, zbirke aforizma, slikovnica, ogledi/eseji. Širok je dijapazon njegova književnog zahvata - od stihova o ratnoj tragediji do poezije s drugim temama koje čine bit ljudskoga, povijesnoga, domoljubnoga i božanskoga.

On je pjesnik univerzalne ljubavi, domoljublja te nade i smisla, ali i stvaratelj čije je svrha potaknuti na jedinstvo svijesti, savjesti čovječanstva, svijeta i univerzuma.

Poznat je i po svom originalnom, ištukovskom humoru i u poeziji i u aforističkom segmentu stvaranja, ali i po zanimljivim ostvarenjima za najmlađe. Njegovi poetski, prozni i aforistički radovi zastupljeni su u brojnim tiskovinama, časopisima, zbornicima i antologijama. Silvestar Ištuk je član DHK HB u Mostaru, a uvršten je u Hrvatsku enciklopediju Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel