Ekonomija     | 23.01.2020. 15:20 |

Mostar: Okrugli stol 'Tko zastupa interese MSPa?'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. siječnja (FENA) - U organizaciji Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u četvrtak je u Mostaru održan okrugli stol na temu "Metodologija identifikacije organizacija koje zastupaju interese MSPa i politika procjene potreba gospodarskih subjekata za poboljšanjem vještina".

Okrugli stol je organiziran s ciljem analize mogućnosti za uspostavu jedinstvene baze podataka tj. registra organizacija koje zastupaju interese malih i srednjih poduzeća te sustava identifikacije potreba gospodarskih subjekata za poboljšanjem vještina.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnog ministarstva trgovine, Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a, te predstavnici gospodarskih komora i nevladinih organizacija.

Razgovarano je o metodologiji, principima i potencijalnim kriterijima za identifikaciju organizacija koje zastupaju interese MSP te o mehanizmima koji bi mogli osigurati uspostavu jedinstvene baze podataka ovih organizacija, priopćili su organizatori.

Tema okruglog stola je bila i procjena potreba gospodarskih subjekata za poboljšanjem vještina. 

Kroz diskusiju su identificirani potencijalni modeli procjene potreba gospodarstvenika te metodologija prikupljanja i obrade podataka. Istaknuto je kako, pored uspostave navedenih sustava, ključni faktor za njihovu funkcionalnost i efikasnu upotrebu predstavlja redovno ažuriranje podataka od strane MSPa.

Okrugli stlo je organiziran u okviru projekta "Ubrzanje socio-ekonomskih reformi većim uključivanjem u proces EU integracija”, koji financira Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u okviru programa MATRA.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel