Ekonomija     | 16.01.2020. 17:27 |

Sarajevo Business Forum predstavljen privrednicima Tešnja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. januara (FENA) - Sarajevo Business Forum (SBF) 2020, vodeća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi, predstavljena je danas privrednicima u Tešnju, čija je poslovna zona jedna od deset glavnih evropskih investicijskih lokacija u južnoj Evropi.  

Po nalazu Financial Timesa, statistika kaže kako su 23 tešanjske firme među 100 najuspješnijih bh. kompanija. U kategoriji velikih kompanija sedam ih je iz Tešnja: “Hifa-Oil”, “Madi”, “Prevent FAD”, MANN+HUMMEL, “Napredak”, “Pobjeda” i AS.

- Promocija u Tešnju izazvala je veliku pažnju privrednika sa šireg područja ove regije. Danas su prezentirani prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti energije, poljoprivrede, prehrambene industrije, IT-a i tekstilne industrije -  izjavio je rukovodilac Filijale BBI banke u Tešnju Zlatko Aličić.

Ministar privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić pozvao je privrednike da iskoriste priliku i učestvuju na 11. Sarajevo Business Forumu.

Prisutni su se informirali o stanju privrede u prošloj godini i procjenama za privredna kretanja u 2020.godine, strateškim prednostima Općine Tešanj.

Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2020. je  Predsjedništvo BiH uz podršku privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. Poslovno-investicijska konferencija okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, saopćeno je iz BBI banke koja je organizator SBF-a u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Dubai Islamic Bank podržava 13. Sarajevo Business Forum

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli