Bosna i Hercegovina     | 16.01.2020. 10:50 |

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. siječnja (FENA) - Na sjednici koja se održava u Mostaru Vlada Federacije BiH razmatrat će Nacrt zakona o izmjenama Zakona o advokaturi FBiH kojim se propisuje da tarifu donosi Federalno ministarstvo pravde, uz konsultacije s Odvjetničkom komorom Federacije BiH, dok za odvjetnike obrane po službenoj dužnosti visinu nagrade za rad utvrđuje to federalno ministarstvo.

Također, Vlada će se izjasniti i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit.

Na dnevnom redu je i više izvještaja o poslovanju privrednih poduzeća iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, kao i izvještaj Komisije o obavljenoj kontroli namjenskog utroška sredstava od privrednog društva Operator-Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, prikupljenih po osnovu takse za uspostavu rezervi naftnih derivata, za 2018. godinu.

Federalna vlada izjasnit će se o davanju prethodne suglasnosti u postupku izdavanja energetske dozvole gospodarskim društvima VE Gradina d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju prve faze vjetroelektrane Gradina, Relax d.o.o. Posušje za izgradnju VE Oštrc, Tomkup d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju VE Baljci i Kamen-Dent d.o.o. Mostar za izgradnju VE Pakline 2, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić, Kraljević i Mijatović razgovarali sa delegacijom Saveza samostalnih sindikata BiH

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Vlada FBiH - Utvrđen Prijedlog zakona o rudarstvu FBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel