Sport     | 08.01.2020. 12:27 |

Novčana podrška Općine Centar mladim bokserima Šljivi i Škrijelju

FENA Saopćenje

SARAJUEVO, 8. januara (FENA) - Općina Centar novčano je nagradila dvojicu mladih sportistima s područja ove lokalne zajednice za njihove izuzetne sportske rezultate. Nagrađeni su član Bokserskog kluba Vogošća Ali Šljivo i član Bokserskog kluba Zlatni ljiljani Amer Škrijelj.  

Četrnaestogodišnji Šljivo državni je prvak Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, a osvajač je zlatnih medalja na međunarodnim turnirima "Hakija Turajlić" održanom u Sarajevu i "Omladinska zlatna rukavica" koji je održan u Leskovcu.

Škrijelj je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji pionira, kadeta i juniora, a učesnik je i Evropskog prvenstva za školarce održanog u Zagrebu 2016. godine.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić čestitao je sportistima na postignutim rezultatima i zaželio im još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojima će na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. 

- Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate - naglasio je Ajnadžić, te dodao da će Općina od ove godine izdvajati sredstva za odlazak sportista na takmičenja s obzirom na to da su nedostatak finansijskih sredstava naveli kao čest razlog zbog kojeg nisu u mogućnosti predstaviti svoju zemlju na međunarodnim i regionalnim takmičenjima.

Sportisti su zahvalili Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali njihove rezultate i izrazili nadu da će s dobrim rezultatima nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zagreb dobitnik zlatne nagrade za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

'Bosniaca' - časopis NUBBiH dobitnik nagrade na XXXV Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel