Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.01.2020. 09:49 |

Vladika Dimitrije poručio mostarskim vjernicima da ne gube vjeru i ljubav

FENA

MOSTAR, 7. siječnja (FENA) – Paljenjem badnjaka i služenjem ponoćnih svečanih liturgija, pravoslavni vjernici s područja Mostara dočekali su Božić.

Božićnu ponoćnu liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru (Stara crkva) služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije koji je poručio vjernicima da ne gube nadu, vjeru i ljubav i da blagodaću i svjetlošću koje ponesu iz hramova zrače na sve ljude koje sreću i s kojima žive.

-Svim onim što primimo ovdje u hramu, blagodaću i svjetlošću Božijom, kada izađemo iz hrama treba da zračimo na sve ljude koje srećemo, s kojima živimo, bilo koje da su vjere ili nacije- kazao je uz ostalo vladika na ponoćnoj liturgiji.

Vladika je pozvao vjernike da se u danima praznika sjete onih koji oskudijevaju, starih i bolesnih, da i oni u punoći proslave ove blagdanske dane i da se svi raduju rođenju Hristovom.

Pored Stare crkve i u drugim crkvama na području Mostara služene su ponoćne božićne liturgije i to: u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju, Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju i u Manastiru Žitomislić. Liturgijama je nazočio veliki broj vjernika.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel