Stranačke aktivnosti     | 06.01.2020. 18:27 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

Milanović je dobra vijest za Hrvatsku i region 

Socijaldemokrate BiH upućuju čestitke novom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Hrvatskoj i regionu u cjelini nužne su promjene, a glasovi za socijaldemokratu Milanovića dokazuju demokratsku vitalnost susjedne Hrvatske.

I sam Milanović je svjestan da je on čovjek sa manama i vrlinama, da je griješio u prošlosti, a mi moramo biti svjesni da će griješiti i u budućnosti. Raduje nas da je novi predsjednik svjestan i očekujemo da odnos prema Hrvatima u BiH ne vodi isključivo preko dva HDZ-a, jer se na taj način diskriminira većina Hrvata u našoj zemlji.

Vladavina bivše predsjednice Kitarović već odavno je Hrvatsku odvela na slijepi kolosjek i u "ćorsokak". Brutalno i neprimjereno mješanje u unutrašnje stvari BiH, sramna podrška i veza sa "ekspoziturom" HDZ-a u našoj zemlji, destruktuvno djelovanje u organima i tijelima EU i pokušaj izgradnje deponije radio-aktivnog otpada na našim granicama samo su neke od činjenica koje ukazuju da je ovakva promjena bila neophodna.

Ostaje pitanje kakva i kolika promjena će biti Milanović. Ne isključujemo mogućnost da se opet razočaramo, ali uvijek kada zapadnemo u ćorsokak treba glasati za promjenu.

U prvom predsjedničkom govoru Zoran Milanović je spriječio zviždanje protivnicima, pozvao na saradnju i partnerski odnos i rad za dobrobit Hrvatske.

Socijaldemokrate BiH provode upravo ovakve principe u BiH. Poput Milanovića, koji ne poziva na rat i sukobe sa HDZ-om, i mi pozivamo na dostojanstvenu političku borbu i djelovnje u skladu sa vremenom u kome živimo.

Na našu žalost dio snaga ljevice u BiH propagira političko djelovanje na način da nikada i ni u kojim uslovima ne sarađuju sa nekoliko prozvanih subjekata, iako na terenu stvari ne idu baš kako se ljevičari kunu.

Zoran Milanović, ali i mi (socijaldemokrate) u BiH moramo biti svjesni da naše pobjede i velika podrška građana znače obaveznu odgovornost prema glasačima koja itekako nadilazi ideološka prestrojavanja i pravljenje nepremostivih rovova.

Politika nije i ne mora biti nastavak rata i generator sukoba. Vrijeme je za novu generaciju političara koji će svoje pobjede i rezultate iskoristiti na način da preuzimaju odgovornost u skladu sa svojim rezultatima i da sarađuju sa svim faktorima i politikama na način koji će popravljati društvo i životni standard građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SD BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel