Bosna i Hercegovina     | 24.12.2019. 17:19 |

Općina Centar nagradila najuspješnije studente i sportiste iz ove općine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i njenim zamjenikom Mustafom Mulićem, danas je u prostorijama Općine Centar organizovao prijem za najbolje studente i sportiste s područja općine Centar. 

Tom prilikom su za najbolje studente, odnosno "Zlatne značke", uručeni zaključci o dodjeli po 800 KM. Među nagrađenim zlatnim studentima su: Berin Đikić, Iman Krnjić, Tarik Grubić, Arijana Piknjač i Damir Medunjanin.

Također, nagrađene su i "Srebrene značke" kojima su uručeni zaključci o dodjeli po 500 KM: Merjem Kasumović, Samra Bešlija-Ašćerić, Mario Jurišić, Almina Alečković, Amina Jažić i Amna Mahmutović.

Među prisutnima je bio i prvak Evrope u boksu Edin Puhalo iza kojeg je najuspješnija godina u njegovoj profesionalnoj bokserskoj karijeri u kojoj je uspio osvojiti dvije titule prvaka Evrope u boksu. Za njega je Općina Centar obezbijedila nagradu od 500 KM koja mu je prethodno uručena, dok je 300 KM dodijeljeno viceprvaku svijeta u karateu do 75 kilograma Hamzi Turulji.

Čestitajući na postignutim rezultatima, načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić su kazali da Općina mnogo ulaže u obrazovanje i sport i da su oni dokaz da je to ulaganje itekako opravdano.

Poručili su im i da mogu predati zahtjev u Općini Centar za zasnivanje prvog radnog odnosa, odnosno za volontiranje, pri čemu će imati platu i plaćene obaveze prema državi u trajanju od godinu dana. 

Prisutni su zahvalili na prijemu i sveukupnoj podršci koju pruža Općina Centar, saopćeno je iz te institucije. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu