Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 18:03 |

Ajnadžić podijelio paketiće mališanima romskog naselja na Gorici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić danas je zajedno sa saradnicima i predstavnicima Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" posjetio prostorije Mjesne zajednice "Crni vrh - Gorica" gdje je upriličena dodjela paketića za romsku djecu s područja Centra koja pohađaju osnovnu školu.

Ajnadžić je prisutnima uputio iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom, a mališane romskog naselja obradovao novogodišnjim paketićima.

- Općina godinama, u okviru svojih mogućnosti, pomaže romsku zajednicu na području Centra. Realizacijom mnogobrojnih aktivnosti nastojimo poboljšati položaj romske nacionalne manjine. Želimo i dalje, zajedničkim nastojanjima, postizati nove uspjehe u uključivanju Roma u sve segmente društvenog života, ali i omogućiti im potpunu ravnopravnost, pružanje jednakih mogućnosti po pitanju obrazovanja, zapošljavanja kao i u ostvarenju kulturnih i manjinskih prava - istakao je Ajnadžić.

Za potpuni doživljaj i zabavu pobrinuli su se predstavnici Centra kulture i mladih Općine Centar koji su za mališane pripremili predstavu i Djeda Mraza.

Predstavnici Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" zahvalili su Ajnadžiću i dodali da je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je iskazala podršku romskoj populaciji, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Centar - Potpisani ugovori za finansiranje projekata boračkih udruženja

Obilježavanje Dana Općine Centar Sarajevo - Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Otvorenje izložbe Ade Sivac večeras u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije