Ekonomija     | 16.12.2019. 19:52 |

Nadzorni odbor Aluminija za izmjenu ponude Abraham grupe u pravnom dijelu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar razmatrao je ponudu M.T. Abraham Groupe o uzimanju u zakup imovine Aluminija i zaključio kako je potrebno zatražiti doradu i izmjenu ponude u dijelu pravnog sadržaja, a koji se, između ostalog, odnosi na rokove najma, visinu i način plaćanja najma, te pravnog odnosa s Aluminijem u vezi sa zakupninom.

 Uz to, potrebno je da se iz ponude izdvoje svi zahtjevi koji se odnose na različite razine vlasti i čije rješavanje nije u nadležnosti Uprave i Nadzornog odbora, priopćio je u ponedjeljak taj odbor nakon sjednice u Mostaru.

 Iz Odbora navode kako podržavaju i ujedno apeliraju na sve razine vlasti na koje se odnose zahtjevi da sukladno propisima i nadležnostima podrže investitore, te stave u fokus očuvanja radnih mjesta i proizvodnje Aluminija, primjerice kroz poticaje za zapošljavanje, oslobađanje i umanjenje carina, mrežarina, naknada za obnovljive izvore energije.

 "Istodobno tražimo da se kod ponuđača inzistira kako fokus u ponudi treba biti na pogonu Ljevaonice radi žurnosti stavljanja u funkciju proizvodnje, očuvanja opreme i tehnologije kao i angažiranja zaposlenika. Također tražimo da Uprava Društva Aluminij žurno zahtijeva od Abraham grupe nastavak razgovora s ciljem korekcije ponude u navedenom smislu", navodi u priopćenju Nadzorni odbor Aluminija.

 Na sjednici je, između ostalog, konstatirano kako po zakonu i Statutu Društva nije u nadležnosti Nadzornog odbora i Uprave nego u nadležnosti Skupštine Društva Aluminij donositi odluke o davanju u najam poduzeća i za to moraju biti ispunjeni prethodni uvjeti, odnosno date suglasnosti od strane onih koji imaju hipoteku nad imovinom koja se traži u najam.

 U priopćenju se navodi kako je na zahtjev Uprave Društva jednoglasno stavljena izvan snage postojeća sistematizacija radnih mjesta, uz plan Uprave koji predviđa isplate otpremnina svim zaposlenicima koji će s 31.12.2019. ili u kasnijem roku biti proglašeni tehnološkim viškom, sukladno pozitivnim zakonskim propisima. 

 Uz sedam članova Nadzornog odbora Aluminija, sjednici su prisustvovali i članovi Uprave Društva te dva predstavnika zaposlenika koje je Nadzorni odbor na prijedlog predsjednika tog odbora pozvao na sjednicu budući se raspravljalo i odlučivalo o pitanjima bitnim za zaposlenike te ujedno radi transparentnosti rada i donošenja odluka, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel