Kultura     | 16.12.2019. 14:12 |

Muzički centar Pavarotti iz Mostara slavi 22. rođendan

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - Muzički centar Pavarotti u prosincu obilježava 22 godine postojanja, koje će proslaviti nizom kulturno-edukacijskih aktivnosti za sve uzraste.

Program će početi u utorak, 17. prosinca, masterclass jazz radionicom koja će se održati u studiju "A" Pavarotti centra u 13 sati, a čiji je osnovni cilj stvaranje edukativnih preduvjeta za kvalitetniju jazz scenu u gradu.

Radionicu će voditi ponajbolji bh. glazbenici i to Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi) i Attila Aksoj (bass gitara). Metoda rada zasniva se na upoznavanju polaznika s povijesti jazza te razgovoru o najznačajnijim jazz glazbenicima i najčešće korištenim instrumentima u jazz izrazu.

Polaznicima će, također, biti omogućena edukacija o osnovama jazz harmonije i ritmova na gitari, bass gitari i bubnjevima, odnosno stvaranju jazz kompozicije i stilovima jazza. Na kraju radionice predviđeno je zajedničko muziciranje polaznika i edukatora.

Već narednog dana, 18. prosinca, u prostorijama Pavarottija počinje Kamp animiranog filma koji će trajati do 21. prosinca, u organizaciji Kluba animatora Neretva.

U sklopu Kampa održat će se radionica crtanog filma koje će okupiti 15 mladih polaznika iz Mostara, Neuma i Sarajeva.

U petak, 20. prosinca, bit će upriličena završna izložba učeničkih radova "Da nitko ne bude izostavljen - Svako dijete je važno", u okviru projekta "Moja škola,vrtić - za svako dijete", kojeg u suradnji s Pavarotti centrom organiziraju IV. osnovna škola Mostar, Srednja građevinska škola i PPU "Planet Montessori".

Istoga dana, u 17:30 sati, publici će svoj rad predstaviti i jedan dio kreativno-edukacijskih radionica koje djeluju u sklopu redovitih aktivnosti Pavarottija, a riječ je o Plesnom klubu "Flash", horu "Pavarotti", školi gitare "Legato", te radionici animiranog filma, kojeg Pavarotti centar realizira u suradnji s klubom animatora "Neretva", navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel