Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 14:28 |

MUP HNŽ-a i ove godine provodi akciju 'Mirni blagdani'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. prosinca (FENA) - Akcija "Mirni blagdani" i ove godine provodit će se s ciljem očuvanja javnog reda i mira te povoljnog sigurnosnog stanja u Županiji i to od 15. prosinca do 18. siječnja 2020. godine u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Uz stalnu koordinaciju te operativnim radom na terenu, policija će u blagdanskom razdoblju poduzimati sve zakonske mjere na sprječavanju i otkrivanju svih oblika kaznenih dijela, a prema izgrednicima će poduzeti zakonom predviđene mjere i sankcije, priopćeno iz MUP-a HNŽ-a.

Navodi se kako će akcija biti posebno usmjerena na pojačano kontroliranje neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava, korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaju alkohola maloljetnim osobama te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranim stanju.

Prema statističkim podacima i sigurnosnim prosudbama s terena, uporaba i prodaja pirotehničkih sredstava već duži niz godina ima tendenciju postupnog opadanja, MUP HNŽ-a savjetuje građanima oprez i razboritost pri uporabi tih sredstava te naglašava da se djeci i malodobnim osobama ne daju pirotehnička sredstva jer bi oni zbog neznanja rukovanja s pirotehnikom mogli ozbiljno nastradati ili ugroziti druge osobe.

Masovna prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno javnog reda i mira te će MUP poduzeti sve zakonske mjere i radnje tako da se građani ove županije osjećaju sigurno za blagdane i na dostojanstven način ih proslave, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U navijačkim neredima oštećeno 16 vozila, zaštitarska tvrtka se ispričala

Mediji objavili da su uhićeni napadači iz Stoca, MUP još nije potvrdio informaciju

Konjičani pucali na Jablaničane

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel