Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

Mostarski Aluminij, izvjesno je, pred slomom.

Dužnost da to javnosti i uposlenicima Aluminija priopći odgovorni za njegov krah prepustili su gđi Jelki Milićević, federalnoj ministarici financija, koja je to uz kao minimalnu ,a zapravo lažnu nadu i učinila.

Naime, na novinarsko pitanje kakva je sudbina Aluminija i preostalih 360 radnika, od njih 900, Milićević je odgovorila kako se Vlada FBiH nada da će Aluminij pronaći strateškog partnera i da će se proizvodnja ponovo pokrenuti. U naredne dvije godine Aluminij će biti obuhvaćen financijskom konsolidacijom. A ukoliko se ne pronađe rješenje, da će 360 radnika biti adekvatno zbrinuti.

Sve dosadašnje najave HDZ-ovih dužnosnika kako će za Aluminij i radnike pronaći adekvatno rješenje te pokrenuti proizvodnju pale su u vodu te je sasvim jasno da će preostali radnici završiti na cesti. Sve ovo upućuje da će Aluminij zadesiti sudbina Sokola a sve kako bi se, po isprobanom receptu, obezvrijedila kompanija te omogućila još jedna u nizu sumnjivih privatizacija. Financijskom forenzikom i analizom vlasničke strukture vjerujemo da bi se došlo do aktera i nalogodavaca koji rade na uništavanju svega što vrijedi, bez obzir na sudbine radnika i njihovih obitelji.

Ured za informiranje Hrvatske stranke BiH                                                                                                 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.