Kultura     | 06.12.2019. 10:40 |

Subota na sceni Teatra kabare Tuzla posvećena djeci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Teatar kabare Tuzla priredit će svake subote u decembru predstavu za djecu, a prva od njih "Aska i vuk"’ bit će izvedena u subotu, 7. decembra.

Riječ je o pobjednici II Festivala premijera 2017. i primjerena je uzrastu do V razreda osnovne škole.

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja bh. književnika, nobelovca Ive Andrića. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

- Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: "Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!" - kazao je redatelj Altumbabić.

U predstavi igraju Jasmina Ibrahimović, Marija Novaković, Marko Mirković, Feđa Zahirović, Damir Altumbabić. Koreografiju potpisuje Hasiba H. Mehmedović, muziku Asim Horozić i Dragan Divjak, kostime Šefika Hukić.

Repertoar za djecu Teatra kabare Tuzla donijet će predstave "Ivica i Marica" Braće Grim, "Izmislaonica u selu Pričevac" Šime Ešića te "Game on" Feđe Zahirovića i Hasana Sušića. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Večeras na sceni Teatra kabare Tuzla Münchhausen

Predstavom 'Gospođica Julija' otvoren TKT Festival

Festival Teatra kabare Tuzla otvara predstava 'Gospođica Julija'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta