Bosna i Hercegovina     | 04.12.2019. 15:20 |

Podignuta optužnica zbog napada na policijske službenike u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 4. decembra (FENA) - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Fazlije Osmanovića (45) iz Brčkog zbog sumnje da je sredinom marta ove godine u naseljenom mjestu Prutače napao uniformisane službenike Policije Distrikta na dužnosti.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta Osmanović se tereti za napad na službena lica u obavljanju poslova javne sigurnosti od kojih je jedno tjelesno povrijeđeno, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Osmanović je optužen da je 18. marta, oko 9.00 sati, fizički nasrnuo na policijske službenike u patroli H.S. i R.L., dok su postupali po prijavi razbijanja stakala na objektu trgovinske radnje Ukus u naselju Prutače od prethodnog dana.

Optuženom se stavlja na teret da je nezadovoljan prikupljanjem obavještenja protiv njega započeo verbalnu raspravu s policajcem H.S., a zatim ga rukom dohvatio za džep gornjeg dijela uniforme prijeteći da će ga ubiti. U odbijanju Osmanovića obojica su pali na tlo, a optuženi je tom prilikom iz futrole na uniformi povrijeđenog policajca pokušao izvući službeni pištolj - navodi se u optužnici.

U tome je, kako je saopćeno, spriječen i savladan uz pomoć drugog člana patrole, policijskog službenika R.L., nakon čega je zajednički stavljen pod kontrolu sredstvima za vezivanje.

Nakon sprovedene istrage u ovom slučaju, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Osmanovića za krivično djelo "napad na službeno lice u obavljanju poslova sigurnosti" s propisanom kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Optužnica protiv njega dostavljena je na daljnji krivični postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, gdje je u cijelosti potvrđena, navodi se u saopćenju.

           

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel