Bosna i Hercegovina     | 04.12.2019. 13:53 |

Otvorena izložba likovnih radova djece i mladih osoba s invaliditetom

FENA Denis Leko

MOSTAR, 4. prosinca (FENA) - Likovna izložba u povodu Svjetskog dana osoba s invaliditetom, na kojoj su izloženi radovi djece i mladih osoba s invaliditetom, otvorena je u srijedu u restoranu "Lonato" u krugu Centra "Los Rosales" Mostar.

Predsjednica Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmijeh" Mostar Danijela Kegelj kazala je kako se ovom izložbom htjelo pokazati stvaralaštvo mladih osoba s invaliditetom, ali i vrijednost restorana "Lonato".

- Lonato je prvi restoran u kojemu rade osobe s invaliditetom, a radovi koji su u njemu izloženi uistinu ne zaostaju za bilo kojim drugim radovima mladih ljudi koji su daroviti i mislim da neki od njih čak i prednjače po svojoj kvaliteti - kazala je Kegelj.

Također je iskazala posebno zadovoljstvo gostovanjem dječaka Harija Linzea iz Sarajeva.

- To je izuzetno kreativan dječak koji radi jako lijepe stvari i drago nam je što je došao i to podijelio s publikom u Mostaru - kazala je Kegelj.

Organizatori ovog događaja bili su Udruga "Vedri osmijeh", Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales", Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar i Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar, a izložbu je podržalo i Federalno ministarstva obrazovanja i znanosti kroz projekt "Likovna kolonija za djecu s razvojnim poteškoćama".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel