Servisne informacije

Normalizovan saobraćaj nakon nezgode na M-17 Zenica-Lašva

Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 Zenica-Lašva, u mjestu Drivuša. Na spomenutoj dionici saobraća se nesmetano.

Zbog raskvašenog snijega na cesti sporije se saobraća na putnim pravcima: Srednje-Olovo, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica –Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš.

Magla smanjuje vidljivost na putevima koji od Livna vode ka Kupresu, Glamoču i Drvaru, kao i na području Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše.

Zbog niskih temperatura u noćnim i ranim jutarnjim satima upozorava se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama preporučuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća se da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00  sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijeelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.