Regija     | 29.11.2019. 14:24 |

Plenković pozvao sindikate u Banske dvore u 16 sati

FENA Agencije

ZAGREB, 29. studenoga (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je u petak sindikate obrazovanja na sastanak u Vladu u 16 sati, potvrđeno je iz Banskih dvora.

Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić potvrdio je novinarima da je hrvatski premijer pozvao predstavnike sindikata na razgovor nakon njihove konferencije za novinare na kojoj su predstavili rezultate referenduma, kojim je većina prosvjetnih radnika odbila Vladinu ponudu.

Prosvjetni radnici su na izjašnjavanju velikom većinom odbili Vladinu ponudu - 95 posto izašlih u osnovnim i 88 posto u srednjim školama, te 69 posto na fakultetima i znanstvenim ustanovama, navodi Hina.

Vlada RH u zadnjoj je ponudi predložila povećanje plaća zaposlenima u obrazovanju kroz dodatke od 3+1+1 posto i povećanje osnovice svim javnim službama za 6,12 posto.

Hrvatski ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je kako je iznenađen odbijenicom prosvjetara, ustvrdivši da je ponuda Vlade bila konstruktivna i kvalitetna, te je, kao i premijer, najavio da će se još danas sastati sa sindikatima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljaninu BiH u Zagrebu pronađene veće količine droge, streljivo i novac

HDZ i DP blizu dogovora o novoj hrvatskoj vladi

Hrvatska poduprla Rezoluciju o Srebrenici

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel