Kultura     | 27.11.2019. 10:11 |

Narodno pozorište Mostar u petak slavi 70. rođendan

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. studenoga (FENA) - Narodno pozorište Mostar (NPM) u petak, 29. studenoga, prigodnim programom obilježit će 70 godina svog postojanja.

 Tim povodom, u foajeu Pozorišta u 19.15 sati posjetitelji će moći pogledati izložbu umjetničkog direktora NPM-a Emira Spahića, koja obuhvaća kronološki raspoređene propagandne materijale, dokumente i fotografije predstava nastalih 50-ih i 60-ih godina u produkciji te mostarske kazališne kuće.

 Nakon izložbe, na Velikoj sceni bit će izvedena sevdah drama "Što te nema" Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja govori o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi s Ankom Tomlinović, ali i o tadašnjem Mostaru.

 Predstavu karakterizira izvrsna glumačka postava tri kazališne kuće, kostimi karakteristični za razdoblje u kojem se radnja odvija, te sevdah koji se prožima kroz cijelu predstavu i podsjeća na duh vremena u kojem je Šantić živio.

 Ulaz na predstavu je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati.

 Iz NPM podsjećaju kako je program za petak samo dio aktivnosti koje su pripremili u okviru obilježavanja 70. godišnjice postojanja te kako će u tekućoj 2019./2020. sezoni biti još događaja posvećenih tom jubileju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel