Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 13:00 |

Donatorska večer Udruženja Srce za djecu i Rotary Cluba Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Rotary Club Sarajevo Delta International i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka zajednički organiziraju večeras na Ilidži donatorsku večer.

Cilj donatorske večeri jeste skupiti potrebna sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata (vrijednosti 65.000 KM) za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero, KCUS.

Rotary Club Sarajevo Delta Inaternational aktivno djeluje u Sarajevu već 15 godina i zajedno sa partner klubovima, u gradu i širom Bosne i Hercegovine, nastoji pomoći zadovoljavanju potreba društvenih zajednica, istovremeno šireći duh međunarodnog Rotary Cluba.

Međunarodni dan djeteta Udruženje Srce za djecu obilježava zajedno sa Rotary Club Sarajevo Delta International, jer djeci je bitan svaki glas više koji će govoriti za njih, govoriti o njihovim pravima i animirati društvenu zajednicu da bude uz njih, da ima pomaže u ostvarivanju njihovih ciljeva te koja će ih potaknuti da grade bolju budućnost.

Rotary Club Sarajevo Delta International i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka su se sa zadovoljstvom ujedinili u jedinstvenoj misiji pomoći i podrške djeci oboljeloj od raka koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru.

Često koristimo slogan "Ko spasi jedan život kao da je spasio cijeli svijet", jer čvrsto vjerujemo u njega i želimo zajedno da učinimo dobro za djecu kojima je to potrebno. Isto tako vjerujemo da ćemo kupovinom pokretnog ultrazvučnog aparata uveliko olakšati sam proces liječenja za najhrabrije mališane i pomoći im da što lakše prođu kroz tretman do konačnog ozdravljenja, saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Intenzivirane pripreme za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom