Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 18:30 |

HNŽ: Klub zastupnika HDZ-a BiH osudio napad na sudionike kolone sjećanja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. studenoga (FENA) - Klub zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u utorak najoštrije je osudio napad na sudionike obilježavanja obljetnice pada grada Vukovara, koji se dogodio u ponedjeljak, 18. studenoga, u Mostaru.

"Dva kombi vozila koja su prevozila sudionike kolone sjećanja na Vukovar kamenovana su i devastirana u naselju Vrapčići dovodeći ovim činom osobe u tim vozilima u životnu opasnost. Pozivamo nadležne institucije, MUP i Tužiteljstvo HNŽ-a da žurno pronađu i sankcioniraju počinitelje te utvrde nalogodavce ovog nedjela", stoji u priopćenju Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a BiH HNŽ-a.

Kako je navedeno, Klub zastupnika HDZ-a BiH osudio je i postupak člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je, po njihovim riječima, u Mostaru nazočio postrojavanju paravojne formacije, odnosno ljudi u vojnim odorama i sa znakovljem koji nisu Oružane snage BiH.

"Također osuđujemo isticanje zastave Jugoslavije na utakmici Lihtenštajn - BiH u danu kada se cijeli hrvatski narod sjeća stravičnog ratnog zločina u Vukovaru, koji su upravo počinili te zločine pod zastavom Jugoslavije", stoji u priopćenju.

Ovakvi događaji, kako navode, apsolutno ne doprinose pomirenju i suživotu, nego nasuprot otvaraju prostor i poziv za poremećene odnose i međunacionalne sukobe, što je, kako stoji u priopćenju, za svaku osudu.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel