Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost SDP-a BiH

Saopćenje

Reakcija na tekst „ Fotelja za SNSD – Komplikacija u HNŽ“, Bljesak.info, 17. 11. 2019.

Tačno je da mogu sve. Mogu ne implementirati rezultate Opštih izbora, ne uspostaviti vlast, dugih, trinaest mjeseci i blokirati mnoge procese… Od njihove dobre volje zavisi novo Vijeće ministara, novaVlada Federacije BiH, novaVlada HNK. Ali, od njih zavisi i jesmo li pravi ( njihovi ) ili špekulanti. Kako reče predsjednik SNSD-a Milorad Dodik...''srpska populacija u Federaciji BiH mora imati adekvatne predstavnike, a ne neke špekulante koji se pojavljuju na različitim razinama i onda, mimo interesa Srba i njihovih pozicija u samoj Federaciji, za druge odrađuju poslove''.

A šta ćemo gospodine Dodik sa Vašim „špekulantima“? Ili je to kvalifikacija samo za vanentitetsku upotrebu? Kako nazivate pet ministara iz reda bošnjačkog naroda i tri ministra iz reda hrvatskog naroda u Vladi RS-a, a ne dolaze iz HDZ-a, niti SDA? Pretpostaviti je da se radi o „posebnom“, samo Vama dozvoljenom odnosu.

Jedno je sigurno, kad su „po mjeri“, onda su legitimni, a kad kvare idilu špekulanti.

Malo ste se „zapetljali“ Gospodine Dodik, principijelnost je postojana kategorija, a ne interesna, kao u Vašem slučaju, i za promjenu, lijepo bi bilo da iz Vas, konačno, progovori i član Predsjedništva BiH.

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.