Najave     | 15.11.2019. 14:54 |

Završna konferencija o priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. studenoga (FENA) - Završna konferencija projekta "Osnaživanje institucijskih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju" održat će se u utorak, 19. studenoga, u hotelu Mostar u Mostaru s početkom u 11 sati.

Osnovni rezultati navedenog projekta su unaprijeđen sustav priznavanja visokoškolskih kvalifikacija, pomoć pri usklađivanju zakonodavstva i postupaka priznavanja s odredbama Lisabonske konvencije o priznavanju, te osnaženi kapaciteti nadležnih institucija u BiH, kao i izrađivanje i pilotiranje baze podataka za stručno priznavanje inozemnih kvalifikacija u BiH.

Twinning projekt "Osnaživanje institucijskih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju" financirala je Europska unija u iznosu od 600 000 eura.

Projekt je proveden od 5. rujna 2018. do 5. prosinca 2019. godine, a proveo ga je Konzorcij javnih obrazovnih ustanova iz Francuske, Latvije i Hrvatske u suradnji s Centrom za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP) zemlje korisnice Bosne i Hercegovine.

Izjave za medije planirane su u 10.30 sati, a obratit će se voditelj Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Gianluca Vannini, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (RH) Branka Ramljak, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, veleposlanik Republike Francuske u BiH Guillaume Rousson i direktor Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja BiH Damir Ljubić, priopćeno je iz CIP-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel