Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 12:03 |

Filipović: Svaki teško ostvareni pomak u BiH olako se žrtvuje

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. studenoga (FENA) -Više od godinu dana nakon potvrde izborne volje birača na izborima u Bosni i Hercegovini, ne postoji opravdanje za neuspostavu vlasti. Posljedice ovih političkih igara ćemo tek osjećati - izjavila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Unatoč potpisanom Sporazumu o načelima uspostave vlasti na državnoj razini iz kolovoza 2019. koji je nastao kao kompromisno rješenje političkih predstavnika konstitutivnih naroda i značio kakvu takvu priliku stabilizacije političkih odnosa i stvaranje okvira za uspostavu vlasti na državnoj razini, Filipović ističe kako je frustrirajuće gledati kako se svaki teško stvoreni politički pomak u Bosni i Hercegovini olako žrtvuje kada dođe do vlastitog unutarstranačkog pozicioniranja.

Ona smatra da je konačno došlo vrijeme da se otkloni stvorena atmosfera nepovjerenja, kroz intenziviranje dijaloga o uspostavi vlasti političkih predstavnika konstitutivnih naroda.

U tom smjeru, dodaje ona, otvoreni su razgovori na sastanku sa SDA prošli tjedan u Mostaru i oni će se nastaviti, u različitim formama, a nastavit će se razgovori i sa političkim predstavnicima srpskog naroda u narednom razdoblju kako bi se pokušalo doći do dogovora o formiranju vlasti i otklanjanju zastoja u funkcioniranju Parlamentarne skupštine BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel