Svijet     | 13.11.2019. 20:37 |

Trump dočekao Erdogana u Bijeloj kući: Značajno ćemo produbiti trgovinske odnose

FENA Internet

WASHINGTON, 13. novembra (FENA) - U Bijeloj kući je počeo sastanak američkog predsjednika Donalda Trumpa i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana koji je u Washingtonu dočekan uz najviše državne počasti. 

Trump se u obraćanju novinarima prije sastanka zahvalio predsjedniku Turske zbog napora koje je poduzeo na granici Turske i Sirije, javlja agencija Anadolija.

Podsjećajući da su Erdogan i on prijatelji već duže vrijeme, istakao je da će na današnjem sastanku razgovarati i o pitanju S-400 i F-35.

Naglasio je također kako je turski predsjednik Erdogan vrlo cijenjen u svojoj zemlji i u regiji te dodao da će SAD i Turska u narednom periodu u značajnoj mjeri produbiti i trgovinske odnose.

Napomeno je da razumije probleme s kojima se suočava Turska te da je potrebno uraditi nešto u vezi s tim pitanjem.

Istakao je da je Turska u posljednje vrijeme (u Siriji) uhvatila više od 100 pripadnika ISIS-a, dodajući da i dalje motri na njih.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u radnoj posjeti u Washingtonu na poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U brojnoj delegaciji predsjednika Erdogana se nalaze i njegova supruga Emine, ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu, ministar trezora i finansija Berat Albayrak, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministrica trgovine Turske Ruhsar Pekcan, šef predsjedničkog ureda za komunikacije Fahrettin Altun i glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Turska vojska ubila 32 člana PKK

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Bosanskohercegovački ministri za obrazovanje u radnoj posjeti u Turskoj

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel