Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBB BiH

Saopćenje

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas novoizabranog ambasadora Crne Gore u našoj zemlji Obrada Stanišića. Ovom prilikom konstatirani su odlični međudržavni odnosi, koji nisu opterećeni nikakvim spornim pitanjima. Ambasador Stanišić istakao je stratešku opredijeljenost Crne Gore ka politici otvorenih vrata kada su u pitanju evropske i, posebno,  NATO integracije.

Crna Gora je članica NATO saveza i zemlja koja je u regionu lider po ispunjavanju poglavlja na putu ka članici EU. Predsjednik SBB-a je naglasio da su to vrlo korisna iskustva za cijeli zapadni Balkan i da Crna Gora od dana povratka svoje državnosti ima veoma značajnu i vrlo pozitivnu ulogu u regionu.

Također, ovom prilikom je potencirana  i važnost poboljšanja infrastrukture, odnosno završetak ceste između dvije države kod Šćepan polja, što će pomoći boljoj ekonomskoj saradnji i dolasku turista u obje zemlje.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.