Najave     | 08.11.2019. 09:05 |

Predavanje 'Korupcija i zarobljena država' na Sveučilištu u Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. studenoga (FENA) - "Korupcija i zarobljena država" tema je predavanja koje Sveučilište u Mostaru organizira u okviru kontinuirane edukacije o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije u bosanskohercegovačkom društvu.

Predavanje će održat izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić i voditelj pravne pomoći te organizacije Marko Vujić 11. studenoga u 11.30 sati u amfiteatru "Gabrijel Jurkić" Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Sveučilište u Mostaru među prioritetima svoga djelovanja ima poticanje studenata, nastavnika i opće društvene zajednice na kritičko promišljanje i kontinuirano djelovanje usmjereno društvenome razvitku, stoga u svojim aktivnostima vezanim za borbu protiv korupcije organizira i ovo predavanje kojim će se otvoriti niz tema koje propituju različite pojavne oblike korupcije, uzroke, moguće kazne i cjelokupnu legislativu kojom se sankcionira takvo ponašanje.

Eksperti koji će održati prvo predavanje je usmjereno ka djelotvornoj borbi protiv korupcije, u ovoj akademskoj godini, su Ivana Korajlić, diplomirani komunikolog i MSc korporativnog komuniciranja koja već više od 11 godina radi u Transparency International BiH, trenutno kao izvršna direktorica. Posebna joj je specijalizacija vladavina prava i borba protiv korupcije.

U predavanju će sudjelovati i Marko Vujić, ekspert za pravnu pomoć Transparency International BiH, koji već osam godina radi na poslovima komunikacije s građanima putem linije za besplatnu prijavu korupcije i pružanje pravnih savjeta, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ukrajinski sud odredio pritvor ministru poljoprivrede zbog sumnje na korupciju

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu