Stranačke aktivnosti     | 03.11.2019. 09:47 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Živković: Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja dobitnik nagrade za najbolje javne institucije za stvaranje dobrog okruženja za razvoj poduzetništva

 

Županija Posavska izdvaja na području Federacije BiH najveća sredstva za poticanje razvoja gospodarstva u odnosu na proračun. Posebno se radi na poticanju otvaranja novih radnih mjesta, razvoju poduzetništva i obrta, pokretanju razvojnih projekata i praćenju položaja gospodarskih projekata - izjavio je ministar gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske Dragutin Živković.

‘’U prošloj godini bilježimo rast zaposlenih, dok danas gospodarski subjekti u županiji zapošljavaju preko 4600 radnika. Kroz Grant za razvoj, u suradnji s Vladom i gospodarstvenicima radimo na otvaranju obrta, dokvalifikaciji i prekvalifikaciji radnika i zapošljavanju nezaposlenih s višom i visokom stručnom spremom. Sufinanciramo kamate na kredite, razvoj zadruga i nabavu osnovnih sredstava. U našoj Županiji najznačajniji segment poslovanja ostvaruju poduzeća, koja su u prošloj godini ostvarila prihod od 830.036.010,00 KM. Uzimajući u obzir i prihod obrta, taj iznos premašuje 900.000.000,00 KM. Vrlo bitan segment poslovanja je izvoz naših poduzeća, a on je u prošloj godini iznosio 125.000.000,00 KM. Najbolje rezultate imamo u metaloprerađivačkoj i prehrambenoj djelatnosti, obradi drveta, preradi plastike i proizvoda od plastike, te IT uslugama.’’ - ističe ministar Živković. 

Ministar ističe da su se kroz izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju i građenju stvorile pretpostavke za poduzimanje planiranih radnji za donošenje Prostornog plana Županije Posavske 2019.-2039., te da je trenutno u proceduri izrada i donošenje Zakona o upravljanju i održavanju dijelova zgrada i uređaja. Jedan od istaknutih prioriteta rada je stvaranje prostora s urbanom sredinom, planskim građenjem, te definiranim stambeno-komunalnim gospodarstvom.

''Važno je istaknuti da je Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske dobitnik prestižne međunarodne nagrade, zlatne plakete, pod nazivom ''GLOBALLOCAL''. Nagrada se dodjeljuje najboljim javnim institucijama sa zakonodavnim ovlastima za stvaranje dobrog okruženja za razvoj poduzetništva u Srednjoj Jugoistočnoj Europi. Našem Ministarstvu nagrada je uručena tijekom Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se održao u Skoplju od 16. do 19. listopada 2019. godine, a nagradu, zlatnu plaketu, dodijelio je međunarodni ekonomski forum Perspektive i međunarodni odbor za dodjelu nagrada i priznanja ''GLOBALLOCAL''. Osim što je nagrada veliko međunarodno priznanje našeg dosadašnjeg rada, istodobno je i poticaj za daljnje napore za otvaranje razvojnih prilika na prostoru Županije Posavske.''           

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel