Kultura     | 30.10.2019. 09:24 |

Ef. Maksumić otvorio manifestaciju 'Uzor si mi, Poslaniče'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - Glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar mr. Dino ef. Maksumić otvorio je u utorak navečer manifestaciju o Allahovom Poslaniku "Uzor si mi, Poslaniče" koju tijekom mjeseca rebiu-l-evela realiziraju institucije Islamske zajednice u Mostaru.

Okupljenim vjernicima ef. Maksumić je predstavio dvadesetak planiranih programa koji će se održati u svim mostarskim džematima.

Uz mostarske imame, realizirat će ih aktivisti Info servisa, mreže mladih Mostarskog muftijstva, Odjela za brak i obitelj, Kulturno edukativnog centra za ženu "Sehara" i Centra za učenje Kur'ana i Karađoz-begove medrese.

U programima manifestacije planirano je desetak mevludskih svečanosti, zatim promocije knjiga, tribine, prigodna predavanja, posjete ustanovama od socijalnog značaja, osnovnim i srednjim školama, kao i afirmacija univerzalnih poruka islama na mostarskim ulicama.

Centralna mevludska svečanost, na kojoj će biti predstavljeni rezultati literarnog natječaja raspisanog za učenike srednjih škola i studente Univerziteta "Džemal Bijedić", bit će upriličena u Sinan pašinoj džamiji u petak, 8. studenoga.

Manifestacija će biti zatvorena koncertom ilahija i kasida 27. studenoga u Narodnom pozorištu.

- Nadam se da ćemo ovim programima još više probuditi ljubav prema Poslaniku koja će nas potaknuti da izučavamo njegov život i na taj način izvučemo pouke i poruke koje će naš svakodnevni život, i profesionalni i obiteljski učiniti ljepšim i ugodnijim - poručio je ef. Maksumić.

U programu svečanog otvorenja manifestacije sudjelovali su članovi Info servisa i zborovi Medžlisa IZ-e Mostar i Karađoz-begove medrese, priopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel