Bosna i Hercegovina     | 25.10.2019. 13:11 |

NB: Bez obzira na evropsko 'ne' proširenju, moramo graditi institucije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Nezavisni blok smatra poraznom činjenicom i historijskom greškom odluku francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da stavi veto na početak pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije i Albanije Evropskoj uniji.

- Bez obzira na ovo potkopavanje samih temelja na kojima je izgrađena moderna Evropa, mi pozivamo sve u Bosni i Hercegovini da i dalje rade na jačanju institucija, izgradnji pravne države i ispunjavanju kriterija koji će našoj zemlji i našim građanima omogućiti bolji životni standard - poručili su iz Nezavisnog bloka. 

Predsjedništvo Nezavisnog bloka također je podržalo inicijativu da se donese zakonsko rješenje za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, kao i podršku da se u Skupštini Unsko-sanskog kanona donese zakonska regulativa o prijavljivanju i postupku provjere podataka o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija u tom kantonu.

- Donošenjem zakona koji su dobra evropska praksa, poput onog o izjednačavanju prava porodilja na prostoru cijele BiH i dokazivanja porijeklu imovine, na čemu će Nezavisni blok putem svojih poslanika insistirati na svim nivoima, gradi se društvo povjerenja i odgovornosti - saopćeno je iz Nezavisnog bloka. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel