Kultura     | 21.10.2019. 11:14 |

Predstava HNK Mostar 'Gnijezdo' na 11. međunarodnom festivalu glumca

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) - Na 11. međunarodnom festivalu glumca "Zaplet" u Banjoj Luci glumci Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru izvest će predstavu "Gnijezdo".

"Banju Luku jedva čekam. Na prošlom gostovanju u ovom gradu nam je zaista bilo prelijepo. Grad me oduševio, a podjednako i publika koja je bila fenomenalna. Iako je ovo festival glumca na kojemu će se podijeliti nagrade, one nikada nisu cilj. Zapravo je cilj da ovu predstavu vidi što više ljudi u raznim gradovima jer joj je drugačiji koncept i pristup. Kontakt s publikom je prisniji i zato mi je drago da upravo 'Gnijezdo' ide na ovaj festival", kazala je Nikolina Marić koja glumi u toj predstavi.

Pored "Gnijezda" u natjecateljskom programu festivala "Zaplet" su i predstave "Pad" Centra za kulturu Svilajnac, "Eling" Satiričnog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba te "Ovaj će biti drugačiji" beogradskog Ateljea 212.

Festival organizira Gradsko pozorište "Jazavac", a Banjalučani ga uvijek s nestrpljenjem očekuju. Za njega se uvijek traži ulaznica više, a festival promovira i nagrađuje mlade kazališne stvaratelje iz svih oblasti teatra, priopćeno je iz mostarske kazališne kuće.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HNK Mostar oglasio se povodom izjave predsjednika Gradskog Vijeća Grada Mostara

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel