Bosna i Hercegovina     | 17.10.2019. 12:21 |

Mostarski učenici raznovrsnim slasticama obilježili Dane kruha i plodova zemlje

FENA Denis Leko

 MOSTAR, 17. listopada (FENA) - Manifestacija Dani kruha i plodova zemlje održala se u četvrtak na Šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog u Mostaru u organizaciji osnovnih i srednjih škola Grada Mostara.

Ravnateljica Gimnazije fra Grge Martića i jedna od organizatorica navedenog događaja Zdenka Leženić kazala je u izjavi za Fenu kako je cilj ove manifestacije zahvaliti zemlji i vrijednim rukama koje su je obrađivale na svemu što su nam tijekom godine dali.

- Ovom manifestacijom također želimo sačuvati od zaborava narodne običaje, poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne snage, upoznati ih s autohtonim vrstama plodova zemlje te ukazati na važnost zdrave prehrane i prednost ekološke poljoprivrede. Ovo je već četvrti put da se Dani kruha i plodova zemlje održavaju u Mostaru, a u manifestaciji sudjeluju ukupno 24 osnovne i srednje škole koje su i organizatori cijelog događaja - kazala je Leženić.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako mu je iznimna čast sudjelovati u ovako lijepoj i po njegovim riječima, iznimno važnoj manifestaciji.

- Odajući počast zemlji za sve one plodove koje nam je podarila u životu da produžimo vijek svakako i mi trebamo zemlji nešto vratiti, a to je sačuvati je kako bi i buduća pokoljenja to isto mogla raditi nakon nas - kazao je gradonačelnik Bešlić.

Učenici su zajedno sa svojim profesorima izložili razne slastice i pripravke, pekarske proizvode, voće i povrće te razne predmete i narodnu nošnju, a manifestacija je protekla uz bogat kulturno-umjetnički program koji su osmislili zajedno sa svojim nastavnicima.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel