Kultura     | 15.10.2019. 20:11 |

Predstavljena knjiga 'Nebo boje potočnice' Zvonimira Mikulića

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 15. listopada (FENA) – Zbirka kratkih priča autora Zvonimira Mikulića "Nebo boje potočnice" predstavljena je utorak navečer u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Autor Zvonimir Mikulić rekao je kako se radi o zbirci trideset i pet kratkih priča koje su nastale u trideset i pet godina.

- Priče su podijeljene u tri cjeline, prva cjelina ima dvanaest priča koje govore o mojim bližnjima, djetinjstvu u Ljubuškom, drugi dio ima jedanaest priča o Hercegovini, dok se treći dio sastoji od dvanaest modernih, suvremenih priča. Prva cjelina zove se 'Oteto zaboravu', drugi 'Okamenjeni spomenak', a treći je 'Spomenak na srcu' - kazao je Mikulić.

Po autorovim riječima, svaka priča nosi odrađenu poruku i simboliku, a sve na neki način pokušavaju od zaborava spasiti određene ljude i događaje.

Profesorica Anela Rozić Vrankić rekla je kako autor u svojim pričama čitatelju dopušta razviti film o različitim vremenima i omogućiti mu da budu sudionici tih vremena.

- Naslov, pomalo sladunjav, može čitatelja navesti na pomisao kako se radi o ljubavnoj tematici, a u stvari radi se o kratkim pričam, što je dokaz da nikad knjigu ne treba suditi po koricama. Mikulićev stil pisanja je jednostavan. On jasno progovara o sebi, svojim bližnjima, čak i onima koji su tek tako ostavili neki trag na ovim ulicama - kazala je Rozić Vrankić.

Promocija knjige održana je u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i HKD Napredak Ljubuški.

Zvonimir Mikulić rođen je u Mostaru 1961. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Ljubuškom, a diplomirao je na Fakultetu građevinskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Živi i radi u Ljubuškom.

Piše romane i kratke priče. Početkom 2014. godine objavio je svoj književni prvijenac, roman "Iza vrata", a zatim "Glavom o zid" (2015.) te "Kutak kod kralja (2017.).

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promocija romana Nikole Nike Kovačića "Kandidat smrti"

Predstavljen peti broj „Cleune“

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel