Sport     | 15.10.2019. 11:07 |

Povijesni uspjeh FC Mostar Stari Grad Staklorad

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. listopada (FENA) - Futsaleri Mostar Stari Grad Staklorad plasirali su se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka, čime će Bosna i Hercegovina prvi put nakon 2013. godine imati ekipu u toj rundi.

Tim povodom dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a upriličio je prijem za igrače i Upravu kluba u zgradi Vlade, tijekom kojeg su razgovarali o uspjehu kluba i nastavku natjecanja, priopćili su u utorak iz tog ministarstva.   

Ekipa Mostar SG Staklorad u Sloveniji je ostvarila veliki uspjeh, kako za sami klub i grad Mostar tako i za Bosnu i Hercegovinu, plasirajući se u Elitnu rundu UEFA Lige prvaka. Mostarci su remijem i rezultatom 1:1 u utakmici s KMF Ekonomac Kragujevac osvojili treće mjesto u Grupi 1 Glavne faze Lige evropskih prvaka u futsalu.

Resorni ministar Hadžović čestitao je prvacima BiH na povijesnom uspjehu te poželio mnogo sreće u nastavku natjecanja, istaknuvši kako je velika čast imati klub među 16 najboljih u Europi.

"Usprkos ozljedama te znatno manjim novčanim sredstvima u odnosu na ostale ekipe iz natjecanja, uz veliku želju, vrijedan rad i trud, uspjeli ste ostvariti povijesni rezultat za naš grad i domovinu Bosnu i Hercegovinu", kazao je ministar.

Predsjednik kluba Mostar SG Staklorad, Amer Bajgorić, članovi Uprave kluba, kapetan Mario Aladžić, kao i prisutni igrači zahvalili su resornom ministru i Ministarstvu na cjelokupnoj podršci tijekom natjecanja, ali i svih prethodnih godina rada i djelovanja kluba, naglasivši kako im je podrška organa vlasti i građana veliki motivator za ostvarivanje uspjeha.

Ministar Hadžović istakao je kako je od suštinske važnosti i jedan od prioriteta Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a podržavati uspješne sportske priče u toj županiji i BiH, promovirati sport među mlađim generacijama te stvarati zdravije društvo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ukrajinski ministar poljoprivrede pušten iz pritvora uz kauciju dok se čeka istraga optužbi

Svečani prijem gostiju 'Sarajevo Destination Festivala' u Zemaljskom muzeju BiH

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel