Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 13:12 |

Bira se novo rukovodstvo Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 11. listopada (FENA) - Svečana sjednica Vijeća učenika srednjih škola Grada Mostara na kojoj se bira novo rukovodstvo tog tijela, počela je u petak u mostarskoj Gradskoj vijećnici.

Referentica za suradnju s nevladinim organizacijama Grada Mostara Sabina Memić istaknula je važnosti djelovanja Vijeća mladih Grada Mostara, podsjetivši kako Vijeće učenika čine predstavnici 22 mostarske srednje škole.

- Vijeće učenika kao formalno udruženje postoji već sedam godina, pruža podršku mladima da izraze svoje interese te da bude aktivniji građani. Na svečanoj sjednici profesorima i koordinatorima te direktorima svih srednjih škola predstavit će se rad i aktivnosti Vijeća u prethodnoj školskoj godini - kazala je Memić.

Prošlogodišnja predsjednica Vijeće učenika srednjih škola Grada Mostara Melissa Memić kazala je kako joj je bila čast i zadovoljstvo predstavljati srednjoškolce.

- Učenici su tijekom proteklih 365 dana sudjelovali u raznim aktivnostima i projektima koji su realizirani u suradnji s partnerima. Danas će biti izabrano novo rukovodstvo Vijeća učenika i nadam se da će tekuća godina biti uspješnija od prethodne - kazala je Melissa Memić.

Prije početka sjednice nazočnima se obratila glavna savjetnica Grada Mostar Radmila Komdina, poželjevši novom rukovodstvu Vijeća mladih Grada Mostara uspješan rad.

- Mladi se nalaze na marginama svakodnevnih događanja u gradu. Vijeće učenika srednjih škola zajedno s Vijećem mladih pokušava utjecati na poboljšanje položaja učenika u srednjim školama - rekla je Komadina.

Istaknula je kako će Grad Mostar i dalje podržavati sve što Vijeće radi te kako će nastojati razmotriti svaku inicijativu koja mu bude upućena od predstavnika mladih.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dokumentarac Luke Vlahe o životu i djelu Karla Afana de Rivere prikazan pred mostarskom publikom

Oštećen travnjak stadiona Rođeni

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije