Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 14:13 |

Općina Vogošća - Odvoz kabastog otpada 12. i 13.oktobra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Na području općine Vogošća kabasti otpad bit će prikupljan 12. i 13. oktobra, u okviru jesenje akcije prikupljanja te vrste otpada u Kantonu Sarajevo.

Služba za komunalne poslove, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća navodi da se kabasti otpad na području općine Vogošća može odlagati kod hajfiša na mjesnim zajednicama Blagovac, Kobilja Glava, Semizovac, Svrake, Vogošća I i Vogošća II. Na području Mjesne zajednice Gora odlaganje je planirano kod zgrade mjesne zajednice, na putu za Ljubinu kod Pilane i naselju Gora.

- U Mjesnoj zajednici Hotonj predviđene su lokacije kod nogometnog igrališta, Stambeni niz B-13, u Baricama na raskršću, na Menjaku kod trafo stanice i u Ugorskom kod džamije – navode iz Općine Vogošća.

U okviru jesenje akcije prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo stanovništvo može iznijeti kabasti otpad vikendom, u periodu od 5. do 27. oktobra. KJKP 'Rad' Sarajevo preuzima obavezu da u narednoj radnoj sedmici prikupljanja i odvozi kabasti otpad. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu