Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 08:49 |

Održan Memorijalni malonogometni turnir 'Dva Dragana'

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 7. listopada (FENA) - Peti Memorijalni malonogometni turnir "Dva Dragana" održan je u nedjelju u povodu 24. obljetnice pogibije dvojice hrvatskih vitezova s prostora općine Tomislavgrad u organizaciji Udruge tenkista HVO-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

Memorijalni turnir nosi spomen na dvojicu tomislavgradskih tenkista Dragana Šumanovića i Dragana Perića koji su kao pripadnici oklopno-mehanizirane bojne Prve gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić stradali 10. listopada 1995. godine na području Mrkonjić Grada u posljednjoj vojnoj operaciji Hrvatskih snaga u Domovinskome ratu "Južni potez".

Prije održavanje sportskog dijela programa, u prostoriji Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu otvorena je izložba ratnih fotografija Oklopne bojne Brigade kralj Tomislav i Prve gardijske brigade Ante Bruno Bušić.

Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, a nazočili su predstavnici Vlade HBŽ-a, općine Tomislavgrad te braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s prostora ove županije i Republike Hrvatske.

U sklopu obilježavanja Memorijalnog turnira, prijatelji, suborci i rodbina poginulih hrvatskih branitelja Dragana Šumanovića i Dragana Perića u nedjelju su također obišli groblja u Mandinu Selu i Eminovu Selu gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, dok su u subotu bivši tenkisti i branitelji posjetili sva groblja u kojima počivaju njihovi poginuli i umrli suborci.

Pobjednik turnira je Udruga tenkista HVO-a HBŽ-a koji su u završnici bili bolji od Udruge specijalne policije HR HB, dok su treće mjesto zauzeli veterani iz Udruge specijalne policije BATT iz Splita, a sudjelovala je još i Udruga veterana oklopne bojne 5. gardijske brigade "Sokolovi" iz Vinkovaca.

Po završetku turnira upriličeno je i uručivanje prigodnih nagrada sudionicima turnira nakon čega je nastavljeno druženje branitelja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu