Sport     | 06.10.2019. 18:10 |

Dudić i Beganović zadovoljni samo rezultatom

FENA Vehid Begunić

DOBOJ KOD KAKNJA, 6. oktobra (FENA) – Mladost iz Doboja kod Kaknja ispustila je na svom terenu vodstvo od dva gola razlike iz prvog poluvremena protiv Veleža te samo remizirala rezultatom 2:2 (2:0), čime je propustila priliku da se nakon 12. kola na tablici BHT Premijer lige bodovno poravna s Mostarcima.

Strijelci za Mladost bili su u 15. minuti Mathhias Fanimo te u 29. minuti Amer Hiroš, dok je za goste oba gola postigao Ubiratan Brandao, koji je mrežu domaćina pogodio u 84. i 89. minuti.

- Mogu samo biti zadovoljan rezultatom, jer smo gubili s 0:2. Prvo poluvrijeme nismo, praktično, ni postojali na terenu. Jesmo mi igrali, ali smo griješili - kazao je trener Veleža Feđa Dudić, koji je dodao kako su domaćini, praktično, iz dva ulaska u šesnaesterac postigli i dva gola.

On je napomenuo kako su se domaćini odlučili na odugovlačenje igre te čuvanje rezultata, što im se, kako je kazao, „obilo o glavu“.

-Da su težili igrati, možda bi nas i pobijedili. Mi možemo biti zadovoljni rezultatom, a iz svega ćemo izvući pouku.Odmorit ćemo se u pauzi i spremno dočekati derbi protiv Zrinjskog, za koji se živi- kazao je Dudić.

Mladost je u 1. kolu slavila kod Veleža u Vrapčićima s 3:1, kada je trener mostarske ekipe bio njihov sadanašnji trener Ibro Rahimić, koji je na pres-konferenciju nakon utakmice poslao svog pomoćnika Elvedina Beganovića.

-Slažem se s kolegom da smo igrali dva različita poluvremena,mi smo bili bolji u prvom, oni u drugom.Mislim da su obje ekipe danas zaslužile po bod, ali da je i jedna i druga ekipa pobijedila, ne bi bilo nezasluženo - kazao je Beganović.

Beganović je istakao kako još ništa nije izgubljeno i da, uprkos tome što su pretposljednji te imaju samo devet bodova,  nastavljaju borbu za opstanak.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Feđa Dudić novi šef stručnog štaba FK Sarajevo

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel