Kultura     | 05.10.2019. 14:34 |

U nedjelju stote 'Šantićeve večeri'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. listopada (FENA) - U organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva "Gusle" u nedjeljuu, 6. listopada bit će otvorene 100. Šantićeve večeri poezije.

Program počinje pologanjem cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću u Šantićevom parku u nedjelju, u 16. 30 sati, nakon čega slijedi spomen na grobu Alekse Šantića u 17 sati, te svečana akademija povodom 100. Šantićevih večeri poezije i svečano otvaranje u 18 sati u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Na svečanosti otvaranja predviđeno je obraćanje organizatora, zvaničnika Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije, Republike Srbije, te srpskog člana Predsjedništva BiH gospodina Milorada Dodika koji će otvoriti manifestaciju.

U umjetničkom dijelu programa nastupit će Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, Srpsko pjevačko društvo Sloga iz Sarajeva, Muzički ansambl Mostarske kiše i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Bojan Kolopić, dok će besjedu o Aleksi Šantiću i Šantićevim večerima poezije održati akademik Jovan Delić, priopćio je organizator. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel