Bosna i Hercegovina     | 03.10.2019. 11:26 |

Općina Centar izdvojila sredstva Bihaću za nabavku cisterne

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - U Općini Centar Sarajevo je potpisan ugovor o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Bihaću za sufinansiranje nabavke vatrogasne cisterne, saopćeno je iz te općine.

Uime Općine Centar koja će za ovaj projekat izdvojiti iz budžeta 30.000 KM, ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić. Rekao je da ova lokalna jedinica namjerava nastaviti finansijsku podršku općinama i gradovima iz cijele Bosne i Hercegovine u skladu smogućnostima. Uime Grada Bihaća ugovor je potpisao gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Navedena sredstva će biti u roku od pet dana prebačena na račun Grada Bihaća kako bi mogli započeti nabavku vatrogasne cisterne koju će koristiti pripadnici Vatrogasne jedinice Služba Civilne zaštite Grada Bihaća.

Prema odredbama potpisanog ugovora Grad Bihać se obavezuje da po realizaciji navedenog projekta nabavke vatrogasne cisterne finansijeru dostavi izvještaj s pratećom finansijskom dokumentacijom.

Današnjem potpisivanju ugovora su uime Općine Centar prisustvovali savjetnici načelnika Osmo Babić, Bećir Sirovina i Mustafa Resić, kao i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel