Sport     | 30.09.2019. 18:47 |

Američki ambasador Eric Nelson posjetio Olimpijski komitet BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - Predsjednik Olimpijskog komiteta (OK) BiH Izet Rađo danas je ugostio ambasadora SAD-a Erica Nelsona, kojeg je detaljno informirao o  uređenju i radu OK BiH, aktivnostima i mnoštvu realiziranih projekata komiteta u domenu podrške sportistima i sportskim savezima BiH, evropskim projektima, te nedavno uspješno organiziranog EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.

Rađo se posebno osvrnuo na uspješnu saradnju američke Ambasade u BiH i OK BiH kroz  više puta realiziran projekat "Zimska Olimpijska akademija" čija je misija bila promocija  olimpijskih vrijednosti – izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja među mladima BiH.

Nelson je istakao zadovoljstvo činjenicom da je Olimpijski komitet BiH jedan od svijetlih primjera institucije koja radi na unapređenju sporta te naglasio da se on i Ambasada SAD raduju budućoj saradnji.  

Nakon sastanka, Nelson je obišao i Olimpijski muzej, pri čemu je upoznat sa istorijom sarajevske olimpijade i olimpijskog pokreta u BiH, kao i procesom obnove zgrade Olimpijskog muzeja.

U konačnici, predsjednik OK BiH je uručio simbolične poklone te pozvao ambasadora Nelsona da prisustvuje manifestaciji Izbor sportiste godine u organizaciji OK BiH i uruči jedno od vrijednih priznanja najboljim bh. sportistima, trenerima ili kolektivima, saopćeno je iz OK BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Generacije vrhunskih sportista BiH razmijenile iskustva na Prvom forumu sportista OK BiH

Delegacija Svjetske taekwondo federacije posjetila OK BiH

OK BiH obezbijedio stipendije za deset bh. olimpijskih nada (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana