Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Saopćenje

Dan policije: Svečano obilježen blagdan Sv. Mihovila u Orašju

U Županiji Posavskoj se po prvi put obilježava Dan policije u organizaciji Županije Posavske, Hercegovačko-neretvanske županije, Hercegbosanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Srednjobosanske županije, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Svečanosti su nazočili ministri županija organizatora Željko Nedić, Slađan Bevanda, Zdravko Boras, Darinko Mihaljević, Feliks Vidović i šef policije Brčko Distrikta BiH Goran Pisić.

Svečanom obilježavanju Dana policije i njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila, nazočio je i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora uz izaslanstvo članova Predsjedništva HNS-a. Akademiji su nazočili i predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti u BiH i FBiH, predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik RS Josip Jerković, predstavnici policijskih agencija, pripadnici Oružanih snaga BiH, predstavnici Veleposlanstva i konzulata RH u BiH, predstavnici vlasti svih pet županija, kao i brojni policijski djelatnici.

Ministar ministar unutarnjih poslova ŽP Željko Nedić, kao domaćin svečanosti, na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila.

Na svečanoj akademiji obratili su se i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić.

Svečanoj akademiji prethodila je sv. misa u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju, polaganje vijenaca na spomen obilježju u parku. Program svečane akademije su svojom glazbom upotpunile sestre Marija i Jelena Ilišević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.