Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

Hrvatska stranka BiH u cijelosti podupire izjavu, Novoimenovanog specijalnog američkog predstavnika za Zapadni Balkan, Matthew Palmera da je najveći diplomatski uspjeh devedesetih u regiji bio Daytonski mirovni sporazum koji je zaustavio rat u BiH.

Izjave gospodina Dodika da se Daytonski mirovni sporazum ne može mijenjati bez suglasnosti entiteta su krajnje neozbiljne s ciljem zadržavanja statusa qou, kada znamo da entiteti nisu stvorili mirovni sporazum iz kojeg su sami nastali. Upravo kako je i gospodin Palmer rekao, evolucijom treba doći do rješenja koja će BiH dovesti u NATO i EU a ne revolucijom do novih sukoba s ciljem odcjepljenja i pripajanja drugim državama. Europska BiH je rješenje i odgovor svima onima koji sanjaju o podjelama u želji stvaranja režima u kojem će imati apsolutnu vlast kako bi se zaštitili od neminovnog progona pokretanjem antikorupcijskih i drugih zakona, kada za to dođe vrijeme.

Daytonski mirovni sporazum predstavlja temelj i okvir za uspostavljanje povjerenja između nas koji živimo na ovim prostorima. Nakon dvadeset i pet godina trebali bismo biti mudriji i pametniji da prihvatimo rješenja koja garantiraju da na ovim prostorima u budućnosti neće biti novih sukoba i ratova te da osiguramo ekonomski rast i razvoj kako bismo zaustavili iseljavanje iz BiH, u kojoj, vjerujemo da ima novih snaga koje, za razliku od ovih dosadašnjih koje niti nakon toliko godina nisu evoluirale, mogu povesti zemlju u bolju budućnost.

Ovim putem pozivamo Vijeće za provedbu mira (PIC) da osigura dodatne ovlasti Visokom predstavniku kako bi se u BiH, prema iskazanoj volji građana i usvojenim zakonima, osigurali svi preduvjeti za ulazak države u NATO savez i EU, nakon čega, u Europskoj BiH, možemo razgovarati o ukidanju OHR-a.

 Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.