Bosna i Hercegovina     | 11.09.2019. 11:36 |

Vlada Brčko distrikta BiH mijenja regulacijske planove za Centar I i Rijeke II

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. rujna (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u srijedu usvojila je Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena Regulacijskog plana dijela stambenog naselja Rijeke II, kao i Prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana Centar I na prijedlog Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

Predstojnica Odjela Olivera Dragutinović kazala je kako je ova procedura utvrđena zakonom, kao i da Vlada odobrava ove prijedloge, a Skupština Brčko distrikta BiH ih usvaja.

"Razlog koji nas je opredijelio na izmjenu Regulacijskog plana Rijeke II prije svega je zahtjev Odjela za javne poslove, a odnosi se na prometnu infrastrukturu. Kod regulacijskog plana Centar I radi se o izradi novog regulacijskog plana u obuhvatu Ulica Ive Andrića, Bosne Srebrne, Laze Kostića i Bulevara mira, što će biti temelj za izdavanje lokacijskih uvjeta i sve intervencije u okviru obuhvata tog plana", kazala je Dragutinović.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je usvojila i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u radna tijela na državnoj razini na prijedlog Odjela za javne poslove, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Odobren Nacrt zakona o zaštiti životne sredine u Brčko distriktu BiH

Vlada Brčko distrikta usvojit će uskoro dva paketa prijedloga novih regulacionih planova

Čelnici brčanske Skupštine čestitali Kurban bajram

Promo

Izaberite m:tel: Pretplata tarife s dodatnih 100 GB neta na poklon

M:tel: Savjeti za bezbrižnu komunikaciju u regiji Zapadnog Balkana

Honor 200 u m:telovoj ponudi