Bosna i Hercegovina     | 10.09.2019. 13:36 |

Počinje novi ciklus programa 'Stariji brat, starija sestra'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 10. rujna (FENA) - Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika uputio je poziv mladima, u dobi od 18 do 30 godina, da se prijave za volontiranje u četvrtom ciklusu programa "Stariji brat, starija sestra".

U projektu "Stariji brat, starija sestra" povezuje se dijete u dobi od 7 do 14 godina sa "starijim bratom" ili "starijom sestrom", odnosno s jednim volonterom, studentom ili studenticom, u dobi od 18 do 30 godina.

"Postanite nečiji stariji brat ili starija sestra, budite uzor jednom djetetu i poklonite mu zabavne, kvalitetno provedene i bezbrižne trenutke koji trebaju svakom djetetu. Kroz ovaj program i sami ćete doživjeti lijepe i emotivne trenutke, imati priliku za preispitivanje sebe, razviti osobne i socijalne vještine, kao i želju za unaprjeđenjem, kako sebe, tako i svoje lokalne zajednice, te motivirati djecu da urade isto", poručili su iz CEM-a.

Druženjem dijete razvija povjerljiv i siguran odnos s volonterom koji mu postaju pozitivni uzori i modeli ponašanja.

"Kroz prijateljski odnos s volonterom dijete usvaja socijalno prihvatljiva ponašanja, moralne i kulturne vrijednosti, kao i životne vještine neophodne za samostalan život u zajednici", istaknuli su iz CEM-a.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti popunjavanjem i slanjem prijavnog obrasca na e-mail: sbss.travnik@cem.ba, a više informacija o programu dostupno je na web i Facebook stranicama Centra za edukaciju mladih.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Travniku počela obuka mladih za rad u IT sektoru

Odlični rezultati programa 'Stariji brat, starija sestra'

U Travniku predavanje o depresiji i anksioznosti kod djece i mladih

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel