Bosna i Hercegovina     | 03.09.2019. 21:02 |

Prof. dr. Franjo Topić posjetio napretkovu Podružnicu u Makarskoj

FENA Saopćenje

MAKARSKA, 3. rujna (FENA) - Počasni predsjednik HKD "Napredak" mons. prof.dr. Franjo Topić i član Stegovnog suda ovog društva vlč. Luka Brković posjetili su u utorak Upravu i članove HKD "Napredak" Podružnica Makarska.

Prof. Topić i vlč. Brković također su se susreli se gradonačelnikom Draženom Nemčićem te pročelnikom za kulturu Grada Makarske Draženom Kuzmanićem koje su upoznali s aktivnostima HKD "Napredak", brojnim manifestacijama i učincima njihovoga rada.

- Željeli smo u Makarskoj, na licu mjesta, vidjeti naše vrijedne članove koji su jedna od najaktivnijih podružnica. Željeli smo vidjeti i način kako riješiti problem prostora, jer Podružnica nema svoj prostor. Vjerujemo da će se taj problem riješiti pogotovo zbog činjenice kako je napretkova Podružnica u Makarskoj osnovana još prije Drugog svjetskog rata i ima svijetlu povijest i tradiciju a i danas je izuzetno aktivna- kazao je  tom prigodom prof. dr. Franjo Topić.

Prema riječima Lorenca Tune, predsjednika napretkove Podružnice u Makarskoj, HKD "Napredak" u ovom gradu je nositelj kulturnih aktivnosti u suradnji s drugim društvima i lokalnom upravom. Društvo djeluje kroz nekoliko segmenata. Uz zbor HKD Napretka Napretkovci u Makarskoj su posebno aktivni u poetskom i likovnom stvaralaštvu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Makarskoj će biti zabranjena višestambena gradnja i apartmanizacija

Europski put BiH: U iščekivanju pozitivnog izvješća EK

Hercegovci iz Gruda i Širokog Brijega sve češće kupuju stanove u Makarskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu