Ekonomija     | 31.08.2019. 11:58 |

Konferencija o 'Inicijativi 2'+5+6' 4. rujna u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 31. kolovoza (FENA) - Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Večernji list, a pod pokroviteljstvom Izaslanstva Europske komisije u BiH organiziraju konferenciju "Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive ekonomskog razvoja".

Konferencija će se održati 4. rujna u hotelu Mepas u Mostaru, a očekuje se sudjelovanje više od 200 biznismena, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te međunarodnih organizacija prisutnih u našoj zemlji, priopćilo je Udruženje poslodavaca FBiH.

"Inicijativa 20+5+6" koja će biti u fokusu konferencije, predstavlja set prijedloga novih zakona, izmjena i dopuna postojećih zakona te izmjena i dopuna podzakonskih akata, s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

U okviru konferencije "Inicijativa 20+5+6 - Stanje i perspektive ekonomskog razvoja" bit će održana dva panela. Prvi panel nosi naziv "Zašto je rasterećenje gospodarstva prioritet za rast i razvoj bh. društva?",  a o toj temi govorit će panelisti Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH, Miljenko Crnjac, direktor i vlasnik kompanije M.C.I. iz Širokog Brijega, Petar Ćorluka direktor i vlasnik kompanije Violeta Grude, Branimr Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj, Snježana Koepruner, direktorica kompanije GS-TMT Travnik i  Adem Hanić, direktor  TMD Group Gradačac. Moderator ovog panela je Marin Ivanišević, vlasnik i direktor računovodstvene kuće Revicon.

"Sinergija kreatora ekonomskih politika – predstavnika vlasti i poslovne i međunarodne zajednice – u kreiranju povoljnijeg poslovnog ambijenta" naziv je drugog panela. O toj temi govorit će panelisti Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Jelka Milićević, ministrica financija Federacije BiH, Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a i Khaldoun Sinno, otpravnik poslova Izaslanstva Europske unije u BiH. Moderator drugog panela je Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca FBiH.

Konferencija u Mostaru okupit će na jednom mjestu poslodavce i predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti te omogućiti da se u direktnom razgovoru dobiju stavovi predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti o zakonskim rješenjima koja je predložilo Udruženje poslodavaca FBiH kroz "Inicijativu 20+5+6", navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel