Servisne informacije

Na Bjelašnici 14 stepeni, u Neumu 26, tokom dana pljuskovi i grmljavina

Saopćenje

SARAJEVO, 25. augusta FENA) - U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati: Ivan-sedlo 13 stepeni, Bjelašnica, Bugojno i Livno 14, Bihać, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 16, Zenica 17, Tuzla, Banja Luka i Prijedor 18, Gradačac, Doboj i Zvornik 19, Brčko i Široki Brijeg 21, Grude 22, Mostar i Trebinje 23 te Neum 26 stepeni.  

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana jači razvoj oblačnosti će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 33, na jugo do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Dnevna temperatura oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

(FENA) B.D.