Bosna i Hercegovina     | 19.08.2019. 15:43 |

KS - Filipović obišao objekat Gerontološkog centra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović danas je obišao objekt Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar na kojem se trenutno izvode radovi termoizolacije vanjskih zidova kao i zamjena fasadne stolarije.

Izrazio je zadovoljstvo što će centar dobiti novi izgled, jer su, kako je kazao, korisnici oni kojima je zaista potrebna njega, a samim time i bolji uvjeti boravka.

Na objektu će biti ugrađene cirkulacione pumpe s frekventnom regulacijom broja obrtaja i kalorimetra s potrebnom armaturom, renovirana cijevna mreža ugrađeni radijatorski ventili sa termostatskom glavom i solarni paneli za pripremu tople sanitarne vode sa pripadajućom automatikom, cjevovodima i bivalentnim spremnicima za pripremu potrošne tople vode (PTV).

Projekt finansiraju Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, općine i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a kako je saopćeno iz Press službe KS, implementator je UNDP u sklopu projekta “Zeleni ekonomski razvoj”.

Inače, projektom povećanja energijske efikasnosti objekata javnih ustanova u KS u 2019. godini obuhvaćen je i Gerontološki centar. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

 Hota-Muminović u studijskoj posjeti Istanbulu

Omeru Osmanoviću dodijenjena zahvalnica Udruženja '182. viteška lahka brigada'

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu