Sport     | 14.08.2019. 14:04 |

Vukas: Moramo preuzeti rizik i biti hrabriji i odlučniji (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 14. kolovoza (FENA) - Nogometaši Zrinjskog u četvrtak, 15. kolovoza, u Širokom Brijegu dočekuju momčad Malmoa u trećem kvalifikacijskom kolu Europske lige, nakon što su prije šest dana u Švedskoj od istog protivnika izgubili 3:0.

- Rezultat prve utakmice je otežavajuća okolnost za nas, a ta utakmica za Malmo bila je njihova daleko najbolja utakmica u zadnjem razdoblju i sve su dali u nju, a u prilog im je također išla i odgoda prvenstvene utakmice prije okršaja s nama - kazao je trener HŠK-a Zrinjski Hari Vukas.

Kazao je kako Zrinjski u toj utakmici nije postigao ono što je dogovarao i priželjkivao.

- Nismo bili dobri, a pogotovo u onom segmentu prema naprijed. Da smo bili pravi i onakvi kakvi mi znamo i možemo biti, vjerojatno bi napravili puno više problema Malmou nego što je to bio slučaj s Utrechtom i zato ostaje jedan veliki žal zbog toga i žal što nismo postigli bar jedan pogodak, a imali smo svoje šanse - istaknuo je Vukas.

Vukas je također kazao kako ih sutra na Pecari očekuje teška i neizvjesna utakmica.

- Svi znamo što nogomet može donijeti i koliko je mala granica između odlaska gore i padanja na dno i našu nadu nam ne može nitko oduzeti. Argument za tu nadu koju imamo je naša priprema za ovu utakmicu. Nismo igrali prvenstvenu utakmicu i relativno smo se odmorili, imali mirnu pripremu, napravili neke ideje i možemo reći da smo spremni - kazao je Vukas.

Dodao je također kako je Malmo imao tešku gostujuću utakmicu u nedjelju i mišljenja je da neće biti previše napadački orijentirani, ali da Zrinjski mora biti hrabriji i odlučniji.

- Malmo ima određenu kvalitetu, imali su tešku gostujuću utakmicu na umjetnoj travi u nedjelju i mislim da neće juriti prema naprijed, ali će vjerojatno željeti postići jedan gol, tako da moramo biti hrabriji i odlučniji te u određenim segmentima igre preuzeti i rizik - naveo je trener Zrinjskog.

Što se ozljeda tiče, trener je kazao kako će izvan stroja biti Dario Rugašević koji se ozlijedio na prvoj utakmici protiv Malmoa.

Sutrašnju utakmicu najavio je i Staniša Mandić, koji je kazao kako vjeruje u svoj klub iako su ih neki, po njegovim riječima, već otpisali.

- Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali vjerujem u ovaj tim i vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, iako su nas neki već otpisali, ali u nogometu ništa nije nemoguće. Na nama je da damo sve od sebe i pokušamo ostvariti što bolji rezultat i tako obradujemo navijače, ali i sve nas - kazao je Mandić.

Utakmica Zrinjski - Malmo igra se u četvrtak od 19 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3271

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1YZno0mdD76kD1900OaW2efceqSVr8_ps?usp=sharing

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel